Silviu Bănilă
497 vizualizări 10 iul 2018

Noel Cintron, care a fost şoferul lui Trump până în 2016, când miliardarul a intrat sub protecţia Serviciilor Secrete, în urma mandatului la Casa Albă, cere plata unor compensaţii pentru orele suplimentare lucrate la Organizaţia Trump şi luni a dat în judecată entitatea, la Curtea Supremă din New York, scrie CNN.

Cintron susţine că a lucrat între 50-55 de ore pe săptămână pentru Trump, fără să primească o salarizare corespunzătoare muncii sale.

Un purtător de cuvânt al Organizaţiei Trump a declarat, pentru CNN: „Domnul Cintron a fost plătit întotdeauna bine şi în concordanţă cu legislaţia. Când adevărul va ieşi la iveală, ne aşteptăm să fim exoneraţi de orice acuzaţie”.Casa Albă a cerut o declaraţie din partea Organizaţiei Trump. Reclamaţia lui Cintron vorbeşte despre atitudinea incorectă a lui Trump faţă de angajatul său, care i-ar refuzat mărirea salariului. În dosar, Trump este denumit un miliardar „foarte pretenţios”.

Cintron a primit o mărire salarială în 2010, chiar dacă spune că în schimbul ei a fost nevoit să renunţe la contribuţiile pentru sănătate, mai valoroase decât creşterea în sine.

Potrivit plângerii, Cintron nu a fost recompensat pentru munca din vacanţă şi concedii. Cintron mai susţine că Trump nu i-a furnizat documente oficiale despre salarii în perioada cât a lucrat la Organizaţie, aşa cum prevede legislaţia muncii din New York.Prin lege, Trump este obligat să răspundă plângerii în 30 de zile. „Noel Cintron a lucrat pentru Trump zile, nopţi, weekenduri, dar, an după an, Trump a refuzat să îi plătească salariul corect”, a declarat Larry Hutcher, unul dintre avocaţii lui Cintron.

Comportamentul lui Trump faţă de Cintron demonstrează „o nesocotire crasă faţă de drepturile angajaţilor, pe tot parcursul activităţii sale”.

Trump s-a mai confruntat cu acuzaţii legate de salarizare. În iunie 2016, arhitectul Andrew Tesoro a susţinut că Trump l-a înşelat cu mii de dolari, după ce a proiectat designul clubului de la Trump National Gold Club. Tesoro nu l-a dat însă în judecată pe Trump.

 

Citește și: