Silviu Bănilă
377 vizualizări 7 aug 2018

CNN, citat de thisisinsider.com, scrie că, în ultimele luni, pungi cu fluturaşi KKK şi batoane Snickers au început să fie DISTRIBUITE în Oneida şi alte zone din New York.

Denise Szarek, membru al Westmoreland Board of Education, a declarat că această campanie îi vizează pe copii şi tineri, pe care broşurile îi invită să se alăture cauzei KKK.

”Vin între 4 şi 6 dimineaţa, astfel încât pachetele cu ciocolată să apară în calea copiilor care vor merge la şcoală cu autobuzul. Au pus ochii pe o comunitate de case mobile, unde sunt mulţi copii şi se promovează inclusiv pe străzile secundare. Copiii sunt vizaţi direct - cel puţin cei de la liceu şi şcoală generală, în zona aceasta de vârstă”, a declarat Szarek pentru CNN.

Alţi locuitori din Westmoreland au fost înfuriaţi de descoperirea pachetelor promoţionale ale KKK. Ron Klopfanstein, profesor, jurnalist şi preşedinte al societăţii de istorie locală, a declarat că reprezentanţii comunităţii din Westmoreland s-au adunat pentru a denunţat KKK şi tot ceea ce reprezintă organizaţia, denumind-o „organizaţie teroristă” şi catalogând drept „înfiorătoare” campaniile de recrutare.

Vinerea trecută, guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a luat o atitudine mai dură şi a ordonat o anchetă pentru a vedea de unde provin broşurile KKK. „În timp ce preşedintele Trump şi republicanii de la Washington cultivă diviziunea şi ura, care se propagă ca un cancer în ţară, în New York o să spunem NU, NU AICI, NICIODATĂ”, a declarat guvernatorul Cuomo. „Am cerut Poliţiei Statale să investigheze distribuirea inacceptabilă de materiale KKK în anumite locuri şi am trimis un mesaj clar, New York-ul are TOLERANŢĂ ZERO pentru intoleranţă!”.

Potrivit celor de la VICE, KKK a mai folosit şi în trecut tehnica recrutării cu ajutorul dulciurilor, în Carolina de Sud şi Virginia.

Foto: Hepta

Citește și: