Gandul
1714 vizualizări 13 apr 2019

Contul pisicii de pe Instagram, „Embassy Cat”, are peste 7.100 de urmăritori. Aceştia nu mai ştiu nimic despre pisică de multă vreme. Publicaţia The New York Times a întrebat Ambasada Ecuadorului din Londra, acolo unde şi-a petrecut ultimii ani Assange, ce s-a întâmplat cu animalul de companie, dar nu a primit un răspuns.

Potrivit unor publicaţii, pisica ar fi părăsit instituţia în urmă cu câteva luni.

Ziarul italian La Repubblica a scris, în noiembrie 2018, că Assange a cedat pisica pentru a o scăpa de izolarea în care trăia şi a-i permite „să trăiască o viaţă mai sănătoasă”.

Publicaţia rusă Sputnik a scris zilele trecute că pisica a fost luată de un apropiat al lui Assange în septembrie 2018. „Nu este acolo. Nu suntem un magazin pentru animale, aşa că nu ţinem animale de companie aici”, a declarat, pentru Sputnik, un angajat al Ambasadei Ecuadorului.

Anul trecut, Ambasada i-a cerut, pe lângă altele, lui Assange să aibă mai multă grijă de pisica lui dacă doreşte să nu o piardă. În caz contrar, l-au ameninţat că duc pisica la un adăpost.

Cunoscută sub numele de „Embassy Cat”, pisica era numită Michi sau Cat-stro de către Assange, potrivit unui interviu acordat publicaţiei The New Yorker.

Noi imagini cu Michi nu au mai fost publicate pe Instagram din martie 2017.

Foto: Instagram/ Embassy Cat

 

Citește și: