Adrian Popa
1507 vizualizări sâmbătă, 15:57

Contul pisicii de pe Instagram, „Embassy Cat”, are peste 7.100 de urmăritori. Aceştia nu mai ştiu nimic despre pisică de multă vreme. Publicaţia The New York Times a întrebat Ambasada Ecuadorului din Londra, acolo unde şi-a petrecut ultimii ani Assange, ce s-a întâmplat cu animalul de companie, dar nu a primit un răspuns.

Potrivit unor publicaţii, pisica ar fi părăsit instituţia în urmă cu câteva luni.

Ziarul italian La Repubblica a scris, în noiembrie 2018, că Assange a cedat pisica pentru a o scăpa de izolarea în care trăia şi a-i permite „să trăiască o viaţă mai sănătoasă”.

Publicaţia rusă Sputnik a scris zilele trecute că pisica a fost luată de un apropiat al lui Assange în septembrie 2018. „Nu este acolo. Nu suntem un magazin pentru animale, aşa că nu ţinem animale de companie aici”, a declarat, pentru Sputnik, un angajat al Ambasadei Ecuadorului.

Anul trecut, Ambasada i-a cerut, pe lângă altele, lui Assange să aibă mai multă grijă de pisica lui dacă doreşte să nu o piardă. În caz contrar, l-au ameninţat că duc pisica la un adăpost.

Cunoscută sub numele de „Embassy Cat”, pisica era numită Michi sau Cat-stro de către Assange, potrivit unui interviu acordat publicaţiei The New Yorker.

Noi imagini cu Michi nu au mai fost publicate pe Instagram din martie 2017.

Foto: Instagram/ Embassy Cat

 

Citește și: