Teodora Marinescu
858 vizualizări 8 nov 2018

În cadrul conferinţei de presă, Donald Trump i-a cerut reporterului CNN să cedeze microfonul, însă acesta a refuzat să stea jos, relatează site-ul postului France 24.

"Casa Albă suspendă acreditarea unui reporter pentru moment", a declarat purtătoarea de cuvânt Sarah Sanders.

Disputa a fost declanşată după ce Jim Acosta a început să insiste cu întrebări privind opiniile liderului de la Casa Albă asupra grupului de imigranţi din America Centrală. Donald Trump a rugat un intern din cadrul Casei Albe să îi ia acestuia microfonul, însă fără succes.

"Să-ţi spun ceva. Celor de la CNN ar trebui să le fie ruşine că lucrezi pentru ei. Eşti o persoană necioplită, îngrozitoare", i-a răspuns Trump lui Acosta, iar în încheiere l-a acuzat: "Când transmiţi ştiri false, ceea ce CNN face, chiar foarte des, eşti duşmanul poporului".

În cele din urmă, microfonul pentru ziarişti a ajuns de la reporterul CNN la colegul său Peter Alexander de la NBC, care i-a spus preşedintelui că Acosta este "un reporter harnic". Trump i-a replicat: "Nu sunt fan nici al tău, ca să fiu cinstit. Nu eşti cel mai bun".

CNN a reacţionat la interdicţie printr-un comunicat în care a apreciat remarcile preşedintelui drept "neamericane" şi şi-a susţinut reporterul.

"Preşedintele Trump crede în libertatea presei şi se aşteaptă la întrebări despre el sau Administraţia sa", a informat Sanders.

"Cu toate acestea, nu vom tolera niciodată un reporter care pune mâna pe o tânără care încearcă doar să îşi îndeplinească sarcina de intern în cadrul Casei Albe. Un astfel de comportanment este inacceptabil", a adăugat aceasta.

Acosta a declarat pe platforma de microblogging Twitter că afirmaţiile lui Sanders sunt "o minciună", iar accesul i-a fost restricţionat pe fondul întrebărilor privind imigranţii.

Foto: Captură

Citește și: