Silviu Bănilă
645 vizualizări 11 ian 2018

Preşedintele ţării, Nicolas Mauduro, care pune problemele financiare ale Venezuelei pe seama preţurilor mici la petrol şi acuză un „complot american”, menit să-l înlăture de la putere, a ordonat ieftinirea alimentelor de bază, pentru a contracara hiperinflaţia de proporţii astronomice.

După reducerea preţurilor, venezuelenii au luat cu asalt magazinele, lăsând rafturile aproape goale. Maduro a fost criticat la sfârşitul anului trecut, după ce a mâncat un produs tradiţional în timpul unei transmisiunii tv, în ciuda sărăciei din ţara sa.

Inflaţia anuală în Venezuela a crescut în 2017 la 2.616%. În ianuarie, salariul minim a crescut cu 40%, dar încă se situează la valoarea ridicolă de 2 dolari pe lună, pe piaţa neagră a muncii, unde bolivarul s-a depreciat cu 35% faţă de dolarul american.

În timp ce Maduro dă vina pe administraţia Trump, care ar duce „un război economic” împotriva ţării sale, criticii guvernului pun criza pe seama controlului strict asupra monedei naţionale şi a preţurilor, transmite .

foto: captură liveleak

foto: captură liveleak

captură liveleak

Citește și: