6379 vizualizări 5 iul 2018

Personalul aviatic din Italia va organiza o grevă de 24 de ore în data de 25 iulie. În Spania, Portugalia şi Belgia va fi organizată o grevă de 48 de ore din 25 până în 26 iulie. Vor urma mai multe greve, dacă linia aeriană irlandeză nu propune soluţii pentru problemele ridicate de angajaţi în ceea ce priveşte condiţiile de muncă.

Miercuri, sindicatele au prezentat conducerii o listă cu schimbările pe care le cer implementate. Printre acestea se numără şi solicitarea angajaţilor de a fi plătiţi prin conturi bancare din ţara lor, nu din Irlanda.

Marţi, piloţii filialei din Irlanda au anunţat că vor organiza o grevă de 24 de ore în data de 12 iulie. Asociaţia Piloţilor Irlandezi este nemulţumită că oficialii companiei low-cost nu iau în serios cererile piloţilor. Nu există perspective de mărire a salariilor şi nici de îmbunătăţire a condiţiilor de muncă. 

Un purtător de cuvânt al Ryanair a respins acuzaţiile sindicaliştilor privind condiţiile de muncă. El a explicat că o stewardesă poate câştiga până la 40.000 de euro pe an, la care se adaugă 400 de euro primă pentru condiţii dificile de muncă, o indemnizaţie pentru uniforme şi nu zboară mai mult de 18 ore pe săptămână. Compania negociază cu sindicatele filialelor din fiecare ţară şi au se,mat deja acorduri cu cele din Marea Britanie şi Italia.

Peste 210.000 de pasageri au avut de suferit în urma zborurilor anulate din cauza grevelor de luna trecută. Disputa dintre personal şi conducere a pornit de la abordarea greşită a conducerii în ceea ce priveşte transferarea personalului între sediile companiei din Europa şi Africa. O altă decizie contestată de angajaţi este transferul personalului, care „are un efect devastator asupra vieţii de familie a piloţilor”, a declarat un reprezentant al Asociaţiei Piloţilor Irlandezi.

 

Citește și: