Silviu Bănilă
2225 vizualizări 6 aug 2018

Un şofer se consideră norocos că a scăpat dintr-o întâlnire ”de gradul III” cu un elicopter SAS  (Special Air Service), care se afla, cel mai probabil, într-o misiune în zona Lake District, scrie independent.co.uk.

Brian Weatherall, în vârstă de 45 de ani, se deplasa pe o vreme cu ceaţă în Kirkstone Pass, alături de familia lui, când un elicopter a apărut DIN SENIN şi l-a forţat practic să apese pedala de frână.

Camera video montată pe bordul maşinii lui Brian a înregistrat momentul incredibil în care aparatul de zbor trece razant pe lângă el.

După ce elicopterul a dispărut din raza vizuală, Weatherall spune: „Dumnezeule! Nu vezi în fiecare zi aşa ceva”.

Se pare că elicopterul efectua manevre în timpul unei operaţiuni a trupelor speciale britanice. „Nu mi-a venit să cerd. Nu am mai văzut aşa ceva”, a declarat Weatherall, inginer civil în Durham. „Eram în concediu şi drumurile erau foarte proaste, astfel încât am mers uşor. S-a întâmplat pe la 14.00 PM şi aveam toată familia în maşină, a fost ceva incredibil - am scăpat cu mult noroc”.
 


Totuşi, bărbatul a recunoscut că experienţa unui asemenea moment a fost extraordinară: „Mă simt în siguranţă când văd cum pilotează forţele noastre speciale un elicopter”.

Reprezentanţii SAS au refuzat să comenteze incidentul semnalat de Brian Weatherall.

 

Citește și: