Ana Obretin
744 vizualizări 11 iul 2018

Michael Scott, CEO şi cofondator al companiei de producţie cinematografică Pure Flix, s-a aflat aproape de scena dramei în ultimele zile, pentru că locuieşte o parte din timp în Thailanda.

„Nu este necesar să facem un film religios, ci doar unul care să inspire”, a explicat Scott.

Acesta a mai spus că a vorbit cu o parte dintre cei peste 90 de scafandri implicaţi în misiunea de salvare, dar şi cu rude ale copiilor, nu şi cu victimele, care sunt spitalizate.

Producătorul mai spune că va purta discuţii cu mai mulţi scenarişti în săptămânile următoare şi că filmul va fi coprodus de Adam Smith, de la Kaos Entertainment, cu un buget de 30 - 60 de milioane de dolari.

„Oamenii sunt interesaţi de poveştile adevărate. Şi acum ştim că băieţii au ieşit la suprafaţă. Ce poveste incredibilă! Cred că oamenii ar putea privi, s-ar putea bucura şi ar putea fi inspiraţi de această poveste”, afirmă Michael Scott.

Copiii, cu vârste cuprinse între 11 şi 16 ani, şi antrenorul lor în vârstă de 25 de ani au fost declaraţi dispăruţi în data de 23 iunie. După ce aceştia au intrat în subteran, ploaia torenţială a cauzat inundarea peşterii.

Cei 13 sportivi au fost găsiţi în viaţă pe 2 iulie, de doi scafandri britanici, după nouă zile petrecute în subteran. O amplă operaţiune de salvare a acestora a fost demarată de autorităţi.

Marţi, ultimii trei membri ai echipei de fotbal şi antrenorul lor au fost scoşi din peşteră, după mai mult de două săptămâni petrecute în subteran, au declarat reprezentanţii Forţelor Navale din Thailanda.

Franciza „God's not dead”, produsă de Pure Flix Entertainment, a fost lansată în 2014 şi a avut încasări totale de 95 de milioane de dolari. Filmul prezintă povestea studentului devotat Josh Wheaton (Shane Harper), care încă din prima zi este contestat de către profesorul său de filozofie dogmatic, domnul Radisson (Kevin Sorbo), pentru a dovedi existenţa lui Dumnezeu.

Cei 12 băieţi şi antrenorul lor explorau peştera când au fost surprinşi de inundaţii, în 23 iunie, şi nu au mai putut ieşi la suprafaţă. Grupul de copii a fost găsit în interiorul peşterii de scafandrii britanici de salvare luni, după 10 zile de la dispariţie. Băieţii şi antrenorul lor se refugiaseră pe un petic de stâncă. Echipele de scafandri le-au furnizat de atunci alimente, oxigen şi îngrijiri medicale.

Un adevărat personaj de film este  Ekapol Chantawong, antrenorul copiilor, care a avut grijă de ei în peşteră şi i-a învăţat cum să mediteze şi să se relaxeze, pentru a-şi economisi forţele. Născut în Myanmar, a fost întâi călugăr budist, înainte de a se apuca să antreneze echipa de fotbal ”Mistreţii Sălbatici”.

Citește și: