Gandul.info
Mihai Draghici - Mediafax
361 vizualizări 29 iun 2018

"Am ameninţat de o sută de ori" cu retragerea SUA din OMC, a declarat un oficial din cadrul Administraţiei de la Washington citat de site-ul Axios.com.

Donald Trump a criticat în mai multe rânduri reglementările Organizaţiei Mondiale a Comerţului. În campania electorală, Trump afirmat, potrivit NBC, că "Organizaţia Mondială a Comerţului este un dezastru".

Uniunea Europeană a sesizat Organizaţia Mondială a Comerţului din cauza introducerii de către Donald Trump a taxelor vamale la importurile de oţel şi aluminiu.  

Steve Mnuchin, secretarul american al Trezoreriei, susţine că informaţiile privind intenţia preşedintelui Donald Trump de a retrage Statele Unite din Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC) reprezintă o "exagerare", o "ştire falsă".

"Nu este vorba despre nicio ştire de ultimă oră, nu este corectă, este o ştire falsă", a declarat Steve Mnuchin pentru Fox Business Network.

"Este o exagerare. Preşedintele a fost foarte clar, cu noi şi cu alţii: are preocupări despre OMC, consideră că în Organizaţie sunt aspecte care nu sunt corecte, China şi alţii au folosit OMC în avantajul lor, dar noi ne concentrăm pe comerţ. Ne concentrăm pe eliminarea barierelor comerciale", a adăugat Steve Mnuchin.

Donald Trump le-a transmis consilierilor de la Casa Albă că vrea retragerea Statelor Unite din Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC), au declarat vineri surse citate de site-ul de ştiri Axios.com.

Citește și: