Mircea Olteanu
644 vizualizări 2 iul 2018

Trump a făcut aceste afirmaţii duminică la postul Fox News, fiind întrebat de gazda emisiunii "Sunday Morning Futures" dacă SUA va colabora cu aliaţii europeni pentru a contracara practicile comerciale ale Chinei.

Europenii ”au realizat anul trecut un excedent comercial de 151 de miliarde de dolari. Am avut un deficit cu UE. Iar pe deasupra, noi cheltuim o avere cu NATO pentru a-i proteja”, a afirmat preşedintele SUA.

"Uniunea Europeană este la fel de rea ca China, doar că mai mică. Este teribil ce ne fac", a spus Trump.

"Iubesc aceste ţări, Germania şi toate ţările. Scoţia. ... Dar ei ne tratează foarte prost. Ei ne tratează foarte nedrept ", a adăugat preşedintele SUA, menţionând că "părinţii mei s-au născut în Uniunea Europeană".

Administraţia Donald Trump a impus luna trecută taxe comerciale la importurile de oţel şi aluminiu din Uniunea Europeană.

Donald Trump s-a exprimat în favoarea ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană şi i-a promis premierului britanic Theresa May un acord bilateral avantajos post-Brexit.

Mai mult, surse europene citate de cotidianul The Washington Post au relatat recent că Trump l-a îndemnat pe omologul său de la Paris, Emmanuel Macron, să scoată Franţa din Uniunea Europeană, propunându-i în schimb un acord comercial bilateral avantajos.

Citește și: