Silviu Bănilă
708 vizualizări 12 iun 2018

Rodman - bun prieten al lui Kim Jong-un - a izbucnit în plâns în timpul unui interviu acordat CNN, scrie dailystar.co.uk.

Dennnis Rodman a vorbit imediat după întâlnirea istorică dintre Kim şi Trump - ocazie cu care cei doi lideri şi-au strâns mâinile, în Singapore.

Coreea de Nord şi SUA ar putea dezvolta relaţii mai apropiate, după ce în 2017 au fost în pragul unui adevărat război nuclear.

Jucătorul de baschet Dennis Rodman a purtat o şapcă cu sloganul lui Trump, „Make America Great Again”, spunând că „are încredere în Coreea de Nord”.

Kim şi Trump continuă discuţiile, având în program mai multe evenimente. Rodman a plâns în spatele ochelarilor de soare, într-o „tiradă emoţională” la televizor. Acesta a susţinut că şi-a dorit mereu să ajute Coreea de Nord şi susţine că a fost ameninţat deoarece „i-a luat apărarea” lui Kim Jong-un.

El l-a acuzat pe fostul preşedinte american, Barack Obama, că „nu i-a acordat răgaz”. Starul NBA a vizitat Coreea de Nord, în ultimii ani, în contextul unor tensiuni puternice şi i-a oferit lui Kim cartea lui Trump, intitulată „Art of the Deal”.

„Este o zi minunată. Sunt aici să văd totul. Sunt atât de fericit”, a declarat Rodman. Trump şi Kim s-au salutat călduros în incinta hotelului Capella din Singapore. Cei doi şi-au strâns mâinile de mai multe ori şi Trump a promis că va îmbunătăţi relaţiile între SUA şi Coreea de Nord.

Nu se cunoaşte exact însă dacă regimul de la Phenian a acceptat să renunţe definitiv la programul nuclear, în contextul discuţiilor diplomatice avute cu partea americană.

Citește și: