no author
Andrei Ionascu
1596 vizualizări 25 iul 2017

În cadrul unui forum de săptămâna trecută, Mike Pompeo, directorul CIA, a făcut aluzie la posibilitatea unei schimbări a regimului nord-coreean, spunând că lucrul cel mai important pe care SUA îl pot face este "să separe capacitatea nucleară de persoanele care ar putea avea intenţie nucleară".

„În cazul în care SUA ar îndrăzni să arate chiar şi cel mai mic semnal de încercare de a elimina conducerea noastră supremă, vom efectua un atac nemilos în inima SUA, cu ajutorul puternicului nostru ciocan nuclear, întărit în timp. Remarcile lui Pompeo au întrecut orice limită şi este clar că scopul final al administraţiei Trump este schimbarea regimului", a declarat un purtătorul de cuvânt al ministrului nord-coreean de Externe, citat de agenţia KCNA.

Potrivit Coreei de Nord, declaraţiile directorului CIA reflectă "analfabetismul acestuia în privinţa Republicii Populare Democrate Coreene şi este o ilustrare explicită a incompetenţei comunităţii americane de informaţii".

„Dacă este ameninţată demnitatea supremă a ţării, Coreea de Nord trebuie să anihileze preventiv acele state şi entităţi implicate direct sau indirect, prin mobilizarea tuturor mijloacelor de atac, inclusiv a celor nucleare. Cei precum Pompeo vor experimenta cu amărăciune consecinţele catastrofale cauzate de faptul că au îndrăznit să-şi arate pumnii către conducerea supremă", a precizat oficialul nord-coreean, cu referire la liderul Kim Jong-Un.

Tensiunile din Peninsula Coreeană s-au intensificat după ce, la 4 iulie, regimul de la Phenian a testat cu succes o rachetă balistică intercontinentală, despre care experţii spun că ar avea capacitatea de a atinge Alaska sau alte părţi ale coastei de vest a SUA.

Citește și: