791 vizualizări 20 apr 2018

Prinţul de Wales va ajunge să preia, în ziua în care va prelua şi tronul britanic, şefia Commonwealth-ului, potrivit unor surse din apropierea Casei Regale Britanice. 

Rezultatul discuţiilor purtate la nivel înalt pe această temă este aşteptat să fie făcut public oficial în cursul zilei de astăzi. Decizia a fost luată în cadrul unei întruniri a 53 de şefi de guverne membre ale Commonwealth-ului, prezenţi la Castelul Windsor.  

Regina Elisabeta şi-a exprimat anterior dorinţa ca Charles să preia şefia acestui organism după moartea sa, oferind o replică celor care susţineau ca şefia Commonwealth-ului să fie oferită, prin rotaţie, statelor membre. 

„Este dorinţa mea sinceră ca Commonwealth-ul să continue să ofere stabilitate şi continuitate pentru generaţiile viitoare şi să decidă ca, la un moment dat, Prinţul de Wales să ducă mai departe munca importantă începută de tatăl meu în 1949”, a spus Regina. 

Se pare că spusele sale au cântărit foarte mult, iar decizia celor care s-au întâlnit la Castelul Windsor a fost luată ţinându-se cont şi de dorinţa acesteia. 

Citește și: