1245 vizualizări 29 mai 2019
Reacţia alergică a tinerei a fost atât de gravă încât credea că arde de vie din interiorul organismului spre exterior. Pielea de pe toată suprafaţa corpului a început să îi pice, buzele i s-au umflat şi i-au crăpat tranformându-se în ulceraţii.

Doctorii au anunţat-o să există o mare probabilitate să rămână cu traume permanente la nivelul organelor şi cu cicatrici la nivellul ochilor, urechilor, gurii şi a vaginului - existând chiar riscul să rămână infertilă.

Danika, în vârstă de 24 de ani în prezent, a fost diagnosticată cu sindromul Stevens-Johnson (reacţie la medicamentele pentru epilepsie) cu doar câteva zile înainte să împlinească 19 ani, în 2014.

Se pare că medicamentele pentru tratarea epilepsiei i-au declanşat o infecţie sau o reacţie alergie atât de gravă încât medicii au spus că nu au mai văzut un asemenea caz până atunci.

Mama ei, Carmen, a mărturisit că: „Avea gâtul atât de umflat încât nu putea respira. A fost îngrozitor să o văd aşa. Vomita numai sânge şi piele. Chiar credeam că va muri”.

Deşi la început părea că tratamentul funcţionează, în aprilie 2014 tinerei au început să îi apară iritaţii în anumite zone.
„Mi-am dat seama imediat că este o reacţie alergică, am dus-o la medic să îi schimbe medicamentele. Au făcut asta, dar era deja prea târziu - medicamentele care îi cauzaseră reacţia erau deja în sistem”, a continuat mama tinerei.

Chiar a doua zi după ce a fost internată, la un moment dat, nu a mai putut respira, dar doctorii au reuşit să o stabilizeze, însă reacţia alergică a continuat să i re răspândească în organism.

„Organele începuseră să îi cedeze şi avea foarte multe traume interne. Ardea dinăuntru spre exterior. Avea întregul corp bandajat iar când pansamentele erau îndepărtate i se smulgea şi pielea”, a povestit Carmen.

Abia după 3 săptămâni starea i s-a îmbunătăţit iar la o săptămână a fost externată. Totuşi, conform relatărilor făcute de mama tinerei, încă suferă de sindromul Steven-Johnson, dar şi de stres post-traumatic.

În prezent, în mod aproape miraculos, Danika este însărcinată în ciuda avertizărilor medicilor  că ar putea rămâne infertilă, relatează The Sun. 

Imagini cu puternic impact emoţional!

Foto: Captură YouTube

 

 

Citește și: