Sorin Bogdan
3882 vizualizări 13 ian 2019

O şoferiţă de 17 ani din statul american Utah s-a decis să răspundă provocării #BirdBoxChallenge într-o intersecţie din oraşul Layton, scrie BBC. Şi-a îndesat pălăria pe ochi şi a călcat acceleraţia. Din păcate, n-a avut norocul personajelor din filmul îndrăgit şi a intrat în plin în altă maşină. Din fericire, nici ea, nici celălalt pasager din maşină şi nici cei din vehiculul cu care s-a ciocnit nu au fost răniţi.

”Este de neiertat să faci ceva atât de periculos, nu doar pentru tine, dar şi pentru ceilalţi din trafic,” a declarat lt.Travis Lyman de la Poliţia din Layton pentru site-ul local de ştiri KSL.com. ”Nu credeam că am să ajung vreodată să sfătuiesc pe cineva să nu conducă legat la ochi.” El a precizat că tânăra va fi pusă sub acuzare pentru conducere periculoasă.

Adolescenta care a comis accidentul era una dintre miile de fani ale filmului ”Bird Box”, în care Sandra Bullock joacă rolul unei mame care încearcă să-şi salveze copiii din calea unor forţe malefice invizibile. Iar pentru asta, trebuie să coboare într-o barcă, pe un râu de munte, toţi cu ochii legaţi.

Filmul a inspirat o parte din fani să inventeze #BirdBoxChallenge, un joc stupid în care încearcă să facă tot felul de activităţi legaţi la ochi. Rezultatele, adesea amuzante, sunt uneori deosebit de periculoase.

Încercând să-i oprească pe fani să continue #BirdBoxChallenge, Netflix a postat un avertisment pe 2 ianuarie: 

”Nu ne vine să credem că spunem asta, dar VĂ RUGĂM NU VĂ RĂNIŢI CU ACEST BIRD BOX CHALLENGE. Nu ştim de unde a pornit şi vă apreciem dragostea, dar Băiatul şi Fata (cum sunt numiţi în film cei doi copii - n.red.) au doar o dorinţă pentru 2019: să nu ajungeţi la spital din cauza imitaţiilor.”

Filmul a provocat şi reacţii amuzante pe internet.

Dar unii duc jocul cam departe.

Unii au noroc şi postează rezultate spectaculoase.

Dar alţii tot încearcă, fără succes.

Poliţia rutieră din Colorado a postat un amuzant mesaj video, încercând să stopeze fenomenul: ”Înainte de a participa la #BirdBoxChallenge, priviţi acest videoclip (până la capăt!).

 

Citește și: