Teodora Marinescu
2893 vizualizări 8 nov 2018

Cel puţin 12 persoane şi-au pierdut viaţa în atac. Printre ei, un ofiţer de poliţie şi agresorul, împuşcat în schimbul de focuri cu forţele de intervenţie.

Poliţia locală a fost chemată în barul Borderline Bar and Grill, în jurul orei locale 11.30, transmite The Independent.

Martorii afirmă că atacatorul a împuşcat un agent de securitate aflat în faţa barului, apoi a intrat în clădire unde a aruncat mai multe grenade fumigene.

Cel puţin 11 persoane au fost rănite în barul din Thousands Oaks, California. Matt Moreno, unul dintre cei care a reuşit să scape din local are remuşcări: ”Eu am 55 de ani... Ei (victimele - n.r.) erau atât de tineri! Poate ar fi trebuit să aştept până şi-ar fi schimbat încărcătorul... Îmi pare atât de rău... Am sentimentul că n-am făcut tot ce aş fi putut...”

Potrivit primelor informaţii, atacatorul a împuşcat agentul de pază din faţa localului, apoi a intrat, aruncând grenade în toate direcţiile.

Martorii au declarat pentru postul tv local ABC 7 că agresorul purta barbă, şapcă şi ochelari şi era înarmat cu un pistol. Individul a tras zeci de focuri de armă, iar oamenii din bar au spart ferestrele cu scaunele, pentru a scăpa.

În zonă au ajuns echipele de pirotehnişti şi trupele SWAT. Autorităţile au declarat că situaţia se află acum sub control. Biroul şerifului din Ventura, citat de CNN, anunţă că atacatorul nu a fugit din zona barului pe care l-a atacat.

Mitchell Hunter (19 ani) din Simi Valley a fost rănit în timp ce spărgea un geam cu scaunul, pentru a ieşi din localul Borderline. Anterior, a auzit mai multe focuri de armă în interiorul clubului.

”Incident cu atacator activ în Borderline, Thousand Oaks. Staţi departe de zona respectivă. Forţele de ordine sunt la faţa locului. Au fost rănite mai multe persoane. Situaţia este în curs de investigare. La faţa locului sunt mai multe ambulanţe”, au declarat oficialii Departamentului de Pompieri din Ventura County.

foto: youtube.com

 

Citește și: