Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a susţinut, duminică seară, că acordul de coabitare între premierul Victor Ponta şi preşedintele Traian Băsescu nu poate merge mai departe, deoarece compromisurile nu sunt calea pentru atingerea dezideratelor USL, în pofida presiunii CE în chestiunea procurorilor. "Victor Ponta nu devine, chiar dacă va face acest lucru, duşmanul nostru, nu încetează să fie aliatul meu. Sigur că ştiu toate aceste lucruri (legate de o eventuală nemulţumire a electoratului - n.r.) , tocmai de aceea vă spun că din puntul meu de vedere - şi i-am spus premierului - nu putem merge mai departe, vorbim de coabitare", a susţinut Antonescu într-o emisiune la Antena 3.

Liderul PNL a susţinut că pasul "foarte rău" făcut de Victor Ponta după alegerile parlamentare a fost cel al negocierii cu Traian Băsescu pentru semnarea acordului de coabitare. "Se semnează un act care la urma urmelor ce? Să valideze voinţa românilor exprimată prin alegeri. Nu aveam nevoie de aşa-numitul pact de coabitare. Se puteau găsi formule minim funcţionale de natură statală, de natură instituţională, dar nu trebuia acceptată cu niciun chip condiţionarea aplicării sentinţei date de votul popular de o relegitimare a lui Traian Băsescu, împotriva căruia din punct de vedere politic în principal votaseră oamenii aceia, şi nu pentru că eram noi frumoşi cu viitorul în faţă", a spus Antonescu.

În ceea ce o priveşte pe Mona Pivniceru, fostul ministru al Justiţiei, Antonescu a precizat că singura sugestie pe care i-a făcut-o a fost aceea de procedură, respectiv "respectarea legii româneşti în vigoare". "Cred că a fost, cu toată consideraţia, cu tot respectul şi toată preţuirea pentru demnitatea cu care doamna Pivniceru nu a vrut să intre în negocieri şi combinaţii politice cu Traian Băsescu sau cu altcineva, cred că a fost singura greşeală, şi anume că doamna Pivinceru, un om serios, un magistrat, un om al legii, al spiritului, al literei, a luat în serios ceea ce s-a discutat la Comisia Europeană. Acolo i s-a descris, i s-a prescris şi i s-a impus un mecanism îndelungat, complicat şi care adăuga la legea românească sau chiar o încălca... să spunem că nu o încălca, dar în fine adăuga zdravăn", a susţinut Antonescu.

Citește și: