Silviu Bănilă
1094 vizualizări 17 apr 2018

Noul logo Volkswagen va fi dezvăluit în 2019 şi va coincide cu momentul lansării unor modele electrice, a declarat, luni, directorul de marketing al gigantului auto, Jochen Sengpiehl, potrivit europe.autonews.com.

Emblema Volkswagen, care a fost regândită într-o perspectivă tridimensională în 2012, a suferit puţine modificări, din momentul renaşterii brandului, după cel de-al Doilea Război Mondial.

„Brandul nu mai are rezonanţa de acum câţiva ani, nu mai transmite emoţie şi încearcă să fie „prea germană””, a declarat Sengpiehl. „Nu se datorează doar scandalului legat de diesel”.

VW va implementa mai profund elementele digitale şi de social media în marketingul său, mai ales în vederea convingerii consumatorilor sceptici să migreze spre vehiculele electrice. Cel mai mare producător auto din lume va investi nu mai puţin de 20 miliarde euro în dezvoltarea de maşini electrice.

„Un brand mai colorat”

Obiectivul este justificarea preţului ridicat, prin sublinierea inovaţiilor tehnologice, a declarat Sengpiehl, care a revenit la VW în septembrie 2017, după un conflict cu rivalii de la Hyundai Motor Company.

VW va invita companiile de PR şi publicitate să vină cu idei creative, în lunile următoare. Compania doreşte să dezvolte câteva huburi de marketing, în principalele regiuni de activitate.

Gigantul care deţine 12 din cele mai mari branduri auto din lume doreşte să depăşească scandalul emisiilor poluante, sub oblăduirea noului director financiar, Herbert Diess, care a preluat vineri ştafeta şi va superviza activităţile VW, divizia cu cele mai mari vânzări.

„Marea provocare este aceea de a-i convinge pe oameni să accepte maşinile electrice”, a declarat Sengpiehl. „Vrem ca oamenii să se simtă bine cu noi. Trebuie să fim mai coloraţi”.

Citește și: