166 vizualizări 7 oct 2019

„Este făcută hotărârea de guvern, actul normativ e deja terminat. Pentru rectificare? După ce o să vedeţi rectificarea, o să vedeţi că o mare parte se duc către PNL poate”, a afirmat Viorica Dăncilă, luni, la Parlament.

Întrebată dacă rectificarea bugetară nu este un soi de recompensă pentru social-democraţii care nu vot susţine moţiunea de cenzură în Parlament, Viorica Dăncilă a răspuns: „Dacă rectificarea bugetară era făcută de voturi, dădeam rectificarea înainte de moţiune. Nu poate fi interpretată că deja este făcută. Aşa fac unii când vor să îşi găsească scuze”.

Premierul a reiterat că nu va fi adoptată moţiunea de cenzură joi de către Parlament, precizând că se bazează „pe buna credinţă a celor care vor stabilitatea”.

Chestionată dacă vor fi aplicate sancţiuni pentru parlamentarii PSD care vor vota moţiunea, liderul PSD a replicat: „Nu vor vota parlamentarii PSD pentru moţiune”.

Viorica Dăncilă are o întâlnire, la ora transmiterii acestei ştiri, la Parlament, cu deputaţii şi senatorii din grupurile PSD precum şi cu membri din Guvern. Discuţiile au loc în contextul în care moţiunea de cenzură va fi dezbătută şi votată joi de Legislativ.

Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a declarat, miercurea trecută, că PSD a pierdut matematic majoritatea în Parlament.

Moţiunea de cenzură a fost citită joia trecută în Parlament şi urmează să fie dezbătută şi votată în plenul reunit de joi, începând cu ora 10.00.

 

Citește și: