Silviu Bănilă
1763 vizualizări 23 ian 2018

Stiglitz a cerut ca bitcoinul să fie „scos în afara legii”, spunând că este utilizat mai ales în scopuri ilegale, precum spălarea de bani şi evaziunea fiscală.

În timpul unui interviu acordat Bloomberg Television, cu ocazia întâlnirii de la Davos, Stiglitz a explicat că bitcoinul încearcă să rezolve o problemă care nici măcar nu exista, până la apariţia criptomonedelor.

„Avem un motor de schimb, se numeşte dolar american”, a declarat Stiglitz. „Putem tranzacţiona această monedă. De ce îşi doresc oamenii bitcoini? Pentru discreţie”.

Sistemul bancar poate implementa cu succes metodele de plată digitală, a adăugat Stiglitz, „dar pentru asta nu ai nevoie de bitcoin”.

„Cred că dacă criptomoneda ar fi reglementată în aşa fel încât să nu mai permită spălarea de bani şi alte lucruri, nimeni nu va mai fi interesat de bitcoin”, a spus Stiglitz. „Prin reglementarea acestor abuzuri se reglementează, de fapt, dispariţia bitcoinului”.

Preţul bitcoinului s-a prăbuşit recent, după ce atinsese o valoare de 20.000 dolari. Declinul a fost determinat de reglementarea bitcoinului în ţări precum China şi Coreea de Sud, scrie Business Insider.

 

Citește și: