„Decizia de închidere a liniei a venit după epuizarea tuturor încercărilor de rentabilizare a producţiei în fabrica din Kogălniceanu. Întregul proces va fi finalizat la sfârşitul lunii februarie 2018 şi se desfăşoară în strictă conformitate cu legile statului român. Această decizie nu afectează alte unităţi de business pe care grupul Lactalis le are în România”, au răspuns reprezentanţii Lactalis la solicitarea ZF.

Mutarea vine în contextul în care în vara acestui an Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea de către Lac­talis a companiilor Covalact şi Lactate Harghita, astfel că grupul francez a primit ultimul ok pentru a face a treia achiziţie pe piaţa locala de la intrarea în România.

„Angajaţii afectaţi vor primi plăţi compensatorii echivalente cu până la 10 salarii lunare, în cuantum variabil în funcţie de vechimea totală în muncă a persoanei respective. În egală masură, pe lângă poziţiile pe care compania le pune acestora la dispoziţie în alte unităţi de producţie sau de distribuţie ale grupului Lactalis în România, o companie specializată în resurse umane ne va ajuta să le oferim asistenţă rapidă în identificarea altor oportunităţi de angajare, în funcţie de priorităţile şi nevoile fiecărui angajat în parte”, au mai spus reprezentanţii Lactalis.

MAI MULTE PE ZIARUL FINANCIAR

Citește și: