Departamentul Economic
4061 vizualizări 18 ian 2019

Omul de afaceri bulgar Spas Rusev susţine că negociază cu Deutsche Telekom achiziţia operaţiunilor din România, ca parte a unei tentative de a consolida piaţa de comunicaţii din Balcani, scrie Ziarul financiar, citând publicaţia bulgară Capital. Rusev tocmai a finalizat achiziţia operaţiunilor din Albania ale gigantului german, pentru 50 de milioane de euro.

“Achiziţia Telekom Albania este primul pas al încercării mele de a consolida piaţa de telecom din Balcani. Negocierile cu Deutsche Telekom continuă pentru operaţiunile lor din România, negocieri în care, datorită dimensiunii tranzacţiei, sunt implicat alături de un partener. Ulterior vor fi discuţii şi pentru Macedonia,” a declarat Rusev.

Având în vedere dimensiunea operaţiunilor din România ale Telekom - un rulaj de aproape un miliard de euro pe an cu un profit operaţional de peste 160 de milioane de euro, omul de afaceri va avea nevoie de un partener puternic şi cu bani, notează Capital. Rusev a cumpărat Telekom Albania, alături de omul de afaceri bulgar de origine albaneză Elvin Guri. Achiziţia este finanţată de sucursala albaneză a Prime Investment Bank şi va fi finalizată în prima jumătate a anului, după obţinerea tuturor aprobărilor.

BTC (Compania Bulgară de Telecomunicaţii), al cărui acţionar majoritar e Spas Rusev, este cel mai mare operator telecom din Balcani, cu venituri consolidate de aproape 350 de milioane de euro în primele 9 luni din 2018. Potrivit publicaţiei bulgare, Deutsche Telekom ar intenţiona să vândă şi operaţiunile din România şi Macedonia.

 

Citește și: