Problema fabricii este cererea scăzută pentru modelul Chevrolet Cruze, modelul de dimensiuni mici pe care GM îl produce la această fabrică. Vânzările modelului Cruze au scăzut cu 30% între anii 2014-2017, încât interesul în maşinile mici scade la nivel de piaţă. Vânzările modelului Cruze au scăzut cu încă 26% în primele trei luni din anul acesta.

GM a început să construiască şi o versiune hatchback a modelului Cruze la o fabrică în Mexic, în timp ce fabrica din Lordstown va construi doar versiunea sedan. Modelul hatchback reprezintă sub 20% din vânzările seriei Cruze.

Compania a anunţat reducerile de personal vineri, iar acestea vor elimina jumătate din forţa de muncă de la fabrică.

Muncitorilor seniori le vor fi oferite pachete compensatorii pentru a reduce numărul concedierilor din iunie. Unii dintre angajaţi ar putea fi mutaţi la alte fabrici.

General Motors a eliminat tura de noapte din programul fabricii în ianuarie 2017. Dar cererea în scădere pentru modelul Cruze înseamnă că fabrica ar trebui să stea închisă câteva săptămâni pentru că cele două ture de lucru care au rămas sunt mai mult decât suficiente pentru a acoperi cererea.

„Ne uităm la piaţa pentru maşini compacte în anul 2018 şi pentru viitor, şi credem că un model operational mai stabil pentru a ne conforma cerinţelor din piaţă, este acela în care fabrica operează într-o singură tură”, a transmis compania.

Citește și: