Laura Albu
938 vizualizări 17 iun 2019

Aceasta este prima dată când Huawei a cuantificat impactul acţiunii din SUA asupra companiei, iar evaluarea negativă a lui Ren vine după multe săptămâni de comentarii sfidătoare din partea directorilor companiei care au susţinut că Huawei era autonom din punct de vedere tehnologic.

Huawei nu se aştepta ca hotărârea Statelor Unite de a "crăpa" compania să fie "atât de puternică şi atât de pătrunzătoare", a declarat Ren, luni, la sediul companiei Shenzhen.

Interdicţia a forţat companiile, inclusiv Alphabet Inc şi Google ARM, să limiteze sau să înceteze relaţiile cu Huawei.

Plăţile pentru smartphone-urile Huawei vor scădea cu 40%, a declarat Ren, luni, fără a preciza o perioadă. Bloomberg a raportat că gigantul tehnic se pregăteşte pentru un declin de 40% până la 60% în ceea ce priveşte livările internaţionale de smartphone-uri.

Huawei a raportat anul trecut venituri de 721,2 miliarde de yuani (104,16 miliarde de dolari) şi a declarat că, în urmă cu câteva luni, se aşteapta ca veniturile să ajungă în acest an la 125 miliarde de dolari.

"Nu ne aşteptam să fim atacaţi în atât de multe feluri", a spus Ren, dar a adăugat că aşteaptă o revigorare a afacerilor în 2021, mai scrie Reuters.

Statele Unite au pus Huawei pe o listă neagră care interzice companiilor americane să facă afaceri cu firma chineză, pretinzând că produsele Huawei i-ar permite Chinei să spioneze comunicaţiile în S.U.A.

Foto: Hepta

 

Citește și: