Tudor Ionescu
368 vizualizări 23 mai 2018

Potrivit aceluiaşi studiu (Connectivity Broadband market developments in the EU), Irlanda, Cipru şi Spania sunt ţările care au înregistrat cele mai mari progrese din ultimii patru ani în dezvoltarea unei economii digitale, activitatea economică rezultantă a interacţiunii dintre calculatorul personal şi Internet.

România nu stă mai bine nici în privinţa gradului de acoperire al reţelelor fixe de internet, aflându-se doar înaintea Poloniei, cu mai puţin de 90% din locuinţe acoperite, preponderent din zona rurală.

Cu toate astea, suntem pe locul cinci în UE la numărul de locuinţe conectat la internet cu o viteză de cel puţin 30 Mps. Cel mai bine, din acest punct de vedere, stau Olanda şi Belgia. Avem, de asemenea şi al doilea cel mai mare număr de locuinţe cu conexiuni de cel puţin 100 Mps, situându-ne doar în spatele Suediei.

În ce priveşte gradul acoperirii cu a patra generaţie de servicii wireless (cunoscută şi sub numele de 4G) studiul plasează România pe penultimul loc în UE (doar inainte Bulgariei), având o acoperire mai bună în zona rurală. 

Digital Economy and Society Index (DESI) este un instrument prin intermediul căruia Comisia Europeană monitorizează performanţele statelor membre în conectivitatea digitală, digitalizarea afacerilor şi a serviciilor publice şi altele.

Citește și: