Silviu Bănilă
1393 vizualizări 16 mai 2018

Soros Fund Management a cumpărat obligaţiuni convertibile în valoare de zeci de milioane de dolari, obligaţiuni care pot fi transformate într-un anumit număr de acţiuni, potrivit SEC (Securities and Exchange Commission). Scadenţa pentru obligaţiuni este în martie 2019.

Tesla a avut un început de an dur, scrie CNBC. Compania a înregistrat numeroase probleme de producţie, în cazul Model 3 şi a restructurat echipa de management, în timp ce CEO-ul Elon Musk s-a confruntat cu criticile analiştilor financiari.

Producătorul de maşini electrice se bazează pe piaţa de capital, pentru a strânge bani. Anul trecut, Tesla a strâns 1,8 miliarde de dolari în prima ofertă de obligaţiuni „junk” cu randament ridicat. Unii analişti sugerează că Tesla ar necesita mai mult capital, pentru a continua să funcţioneze.

În prezent, investitorii au păreri împărţite în privinţa Tesla. Acţiunile au scăzut cu aproape 9% şi, la sfârşitul lunii martie, traderii pariau masiv împotriva obligaţiunilor Tesla.

Raportul trimestrial SEC nu precizează de ce firma lui Soros a cumpărat bond-urile Tesla, dar oferă informaţii despre ceea ce cumpără/vinde fondul.

După ce a renunţat la toate acţiunile Amazon în T4 2017, Soros Fund Management a cumpărat 51.200 acţiuni ale gigantului din domeniul comerţului electronic, în primele trei luni ale anului, încheiate la 31 martie. Acţiunile Amazon deţinute de Soros valorau 74,1 milioane dolari. Amazon a fost unul din performerii de top pe bursă, acţiunile sale crescând cu 34%.

Fondul lui Soros a mai cumpărat 20.800 acţiuni Alphabet, compania-mamă a Google.

Netflix este un alt business preferat de Soros. După ce a cumpărat multe acţiuni ale Netflix în T4 2017, Soros Fund Management a achiziţionat alte 148.500 acţiuni în primul trimestru al acestui an. Netflix a avut un prim trimestru excelent, obţinând mai mulţi abonaţi decât estima piaţa.

Pe de altă parte, fondul lui Soros a renunţat la 34.100 acţiuni Twitter şi nu a mai cumpărat nicio acţiune Facebook, după ce, în T4 2017, a ieşit complet din acţionariatul reţelei de socializare.

Citește și: