Alina Botezatu
700 vizualizări 20 mar 2019

„Avem anumite tiplogii de companii în România. Sunt unele care vin şi lucrează şi se mobilizează, iar altele care se duc mai mult pe claim-uri, pe studiatul clauzelor din contractele de execuţie, nu prea sunt serioase. Am şi spus, de la începutul mondatului că voi sta pe şantiere. O să vedeţi, că acolo unde progresul fizic nu există, cu siguranţă, vom rezilia contracte”, a afirmat Răzvan Cuc, miercuri seara, într-o emisiune la TVR 1.

Joi, ministrul Transporturilor va vizita Sebeş – Tursa, lotul 1 şi lotul 2. De asemenea, în fiecare weekend, va avea o informare.

„Deja am ridicat dronele. Se filmează pe şantiere, ca să prezentăm românilor stadiul lucrărilor, ca să se vadă exact care sunt constructorii serioşi şi cei neserioşi. Acolo unde nu văd că, până într-un termen rezonabil, undeva în luna mai nu s-a avansat din punct de vedere a stadiului fizic, cu siguranţă, voi rezilia contracte”, a mai spus Cuc.

Ministrul Transporturilor a menţionat că pe perioada primului mandat, ianuarie - octombrie 2017, au fost finalizaţi 15 kilometri de autostradă, 9 kilometri din Gilău - Nădăşelu şi a scos la licitaţie podul peste Someş, pentru a crea legătura cu restul Autostrăzii Transilvania, iar la finele anului 2017 erau gata lucrările la loturile 3 şi 4 din Sebeş-Turda, care au fost inaugurate în 2018.

La Piteşti – Craiova a fost o problemă legată de contestaţii, conform sursei citate - au fost scoase la licitaţie patru loturi, dintre care pentru două au fost semnate contractele, iar pentru altele două nu au fost semnate şi a câştigat contestaţia o firmă care nu a participat la licitaţie.

Citește și: