877 vizualizări 3 ian 2017

„Tinerii sunt mai detaşaţi de com­pa­nia pentru care lucrează şi pun un accent mai mare pe propria persoană. Acesta este un lucru bun pentru ei, dar rău pentru companie“, a spus Adrian Stanciu.

În opinia sa, tinerii din generaţia Millennials îşi schimbă cu uşurinţă locul de muncă, iar jobul în sine pentru ei re­pre­zintă doar un instrument pentru a câştiga resurse necesare traiului. Prin urmare, angajatorii trebuie să abordeze me­tode de recrutare directe şi perso­na­li­zate pentru a identifica tineri cu po­ten­ţial.
Spre exemplu, pentru recrutarea ti­ne­rilor în domeniul serviciilor de ex­ter­na­lizare, unde angajatorii găsesc cu greu an­gajaţi, şeful Smartree spune că re­cru­ta­rea trebuie realizată în zone apropiate de cele în care aceste companii au sediul sau chiar direct în facultăţi.

Angajatorii din piaţa locală se con­fruntă cu probleme legate atât de re­tenţia angajaţilor, cât şi de optimizarea pro­ceselor de lucru, potrivit solicitărilor venite din partea clienţilor Smartree.

„Pentru a menţine angajaţii cu po­tenţial, recomandarea mea este ca or­ga­ni­zaţiile să se adapteze cerinţelor lor, având în vedere că ei sunt mai puţin orientaţi către companie şi mai mult către propria persoană. Com­pa­niile au început să ofere be­ne­ficii dife­rite faţă de cele care se ofe­reau în mod obişnuit, cum ar fi, spre exem­plu, cursuri care nu au legătură cu bu­sinessul“.

Vor să le crească salariul repede

În ceea ce priveşte aşteptările tinerilor care sunt la primul job, Adrian Stanciu spune că acestea nu sunt peste nivelul abilităţilor pe care le deţin, deşi reprezentanţii din piaţa muncii afirmă adesea acest lucru.

Citeşte în continuare în Ziarul Financiar.

 

Citește și: