Silviu Bănilă
1031 vizualizări 16 apr 2018

Insula SuperShe se află în Marea Baltică, pe coasta Finlandei. Acolo se află patru apartamente renovate, în care încap zece persoane, scrie cnbc.com. Căsuţele de lux au toate dotările unui hotel de cinci stele: saune finlandeze, spa-uri, camere frumos decorate. Printre activităţile zilnice se numără yoga, meditaţia, consumul de mâncare bio, cursuri de gătit, de fitness, sporturi în natură etc.

„Este frumos...avem câmpuri de afine în mijlocul insulei”, povesteşte Roth pentru CNBC Make It. „Vara seamănă cu o adevărată utopie”.

foto: Kristina Roth

Roth nu a început aventura dintr-o utopie. „Am venit la New York cu două genţi şi am demarat o afacere fără investitori”, spune femeia. Roth, originară din Germania, povesteşte despre afacerea în IT pe care a înfiinţat-o, Matisia Consultants.

„Am început cu un laptop şi creierul meu şi am generat venituri ridicate pentru companie - 65 milioane dolari pe an”, spune Roth.

Mulţi antreprenori au subestimat-o. „Sunt tehnician IT şi am lucrat cu mulţi bărbaţi. Unii chiar mă întrebau: „Blondino, ce cauţi aici? Aşa am păţit în perioada studiilor”, povesteşte Roth. „Nu trebuie să judeci o carte după copertă - este un clişeu - se întâmplă des în domeniul tehnologic”.

foto: Kristina Roth

O amintire iese în evidenţă. În calitate de CEO al Matisia Consultants, Roth trebuia să se întâlnească cu un nou client. A ajuns acolo cu un grup de bărbaţi. Când au ajuns, clientul a presupus imediat că unul dintre bărbaţi este CEO-ul companiei.

„Au mers imediat la el. Lucra pentru mine...”, spune Roth. „I-au strâns mâna... şi desigur, am făcut băşcălie de clientul meu, pe tot parcursul proiectului. Nu am uitat niciodată”.

După ce Roth a vândut Matisia Consultants în urmă cu doi ani (pentru o sumă neprecizată), a început să călătorească şi să se întâlnească cu femei din toată lumea. Povestea de succes a lui Roth „le-a inspirat pe alte femei, din numeroase domenii, precum sportul şi arta”.

foto: Kristina Roth

O idee a început să se contureze rapid. „În timpul carierei mele, am mers la numeroase evenimente pentru femei”, spune Roth. „Sincer, eram foarte plictisită, nu voiam să îmi irosesc timpul. Era totul atât de organizat şi nu făceam altceva decât să ofer cărţi de vizită”.

Roth a dorit să creeze ceva mai bun. S-a născut astfel reţeaua SuperShe, care organiza evenimente de business pentru femei în Hawaii, Insula Necker şi alte zone exclusiviste. În prezent, comunitatea are peste 3.000 de membri. Mai mult, în timpul călătoriilor, Roth a „copt” ideea insulei pentru femei.

Între timp, Roth a auzit de o insulă în Marea Baltică, chiar de la... prietenul ei. „Mi-a rămas în minte. Am vrut să evadez acolo. Oportunitatea a venit singură, pe tavă, pe când eram în Finlanda”.

foto: Kristina Roth

Insula a necesitat multe investiţii, pentru că nu avea electricitate, apă potabilă şi drumuri. Roth, care nu a dorit să spună cât a costat renovarea, a transformat insula într-un paradis pentru femei.

SuperShe este o adevărată oază şi Roth „taie” bilete exclusiviste. Procesul de aplicare presupune chiar şi un interviu video. Insula se va deschide oficial în iulie şi există deja 4.000 de doritoare care vor să participe la evenimente în paradis. Cei mai mulţi aplicanţi provin din SUA, Italia şi Franţa.

Totuşi, o săptămână de relaxare pe această insulă costă între 5.000 şi 6.000 de dolari, deci nu este pentru buzunarul oricui. De asemenea, unii au fost deranjaţi de procesul unic de selecţie a clientelei.

foto: Kristina Roth

Pe de altă parte, Roth spune că nu discriminează pe nimeni şi este gata să ofere gratuitate pentru cei care nu îşi permit un asemenea concediu de vis. Ce doreşte însă prin procesul de selecţie? Poveştile femeilor sunt cheia alegerii. „Avem poveşti superinteresante de la femei, care îşi rup din timpul lor şi ni le transmit şi nouă”, explică Roth.

„O doamnă care a evadat din Coreea de Nord şi o artistă care încă locuieşte în Siria, în pericol, acestea sunt poveşti care ne marchează”, adaugă femeia de afaceri.

De asemenea, este importantă şi personalitatea: „Un zâmbet plăcut şi o atitudine pozitivă sunt importante, deoarece o să fim „blocate” pe această insulă şi trebuie să fie distractiv”, spune Roth.

Citește și: