Teona Tomoiaga
988 vizualizări 10 oct 2019

Thierry Bollore, CEO-ul Renault, este în pericol să fie demis în contextul relaţiei tensionate cu Nissan, conform informaţiilor apărute în cotidianul francez Le Figaro.
"Problema de a urmări o reînnoire completă a managementului (Renault) este într-adevăr pusă pe tapet", a spus surse din guvernul francez, care deţine 15% din acţiunile Renault. „Dar nimic nu a fost hotărât, iar Renault trebuie să decidă”, au completat aceastea.

Bollore este văzut drept un protejat al lui Carlos Ghosn, fostul şef de la Renault şi Nissan, fapt ce i-ar deranja pe japonezi.

Preşedintele Renault, Jean-Dominique Senard, ar fi dornic să pornească procesul pentru găsirea unui successor la funcţia de CEO, astfel încât constructorul francez să lase în urmă era marcată de Ghosn.
Demiterea lui Bollore ar putea fi discutată în 18 octombrie, însă Renault a refuzat să comenteze această informaţie.

Ministrul francez al finanţelor, Bruno Le Maire, a declarat, la Luxemburg, că nu este de competenţa statului să se amestece în situaţia Renault, deşi a menţionat că el va susţinune orice decizie pe care Senard ar putea să o ia.

Thierry Bollore este CEO-ul Renault din luna ianuarie, atunci când Jean-Dominique Senard a devenit preşedintele constructorului francez.

 

Citește și: