210 vizualizări ieri, 10:00

Veniturile aferente sunt neimpozabile, anunţă Ministerul Finanţelor, într-un comunicat. "Ministrul de resort Eugen Teodorovici a declarat că peste 50.000 de români care au investit mai mult de 2,6 miliarde de lei de la începutul anului pânã în prezent. „Prin emisiunile de titluri de stat destinate exclusiv persoanelor fizice, Ministerul Finanţelor Publice oferã o alternativã sigurã de economisire cu dobânzi şi maturitãţi atractive pe care românii o pot accesa şi pe viitor", precizeazã Teodorovici.

Titlurile de stat pot fi cumpãrate în perioada 7 - 31 octombrie 2019 de la unitãţile operative ale Trezoreriei Statului, iar în perioada 7 - 30 octombrie 2019 prin reţeaua de oficii poştale ale Companiei Naţionale Poşta Românã, din mediul urban, iar în perioada 7-29 octombrie 2019 din mediul rural.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuãrii subscrierii. A fost eliminatã plafonarea sumelor care pot fi investite de persoanele fizice în cadrul acestor emisiuni.

Investitorii au posibilitatea anulãrii subscrierilor deja efectuate prin depunerea unei cereri doar în perioada de subscriere.

Titlurile de stat sunt în forma dematerializatã şi au valoare nominalã de 1 leu. Dobânda este plãtitã la termenele prevãzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot rãscumpãra în avans. În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferã moştenitorilor, care prezintã documentele legale care le atestã calitatea.

Emiterea titlurilor de stat pentru populaţie va continua pe tot parcursul anului 2019. În fiecare lunã perioada de subscriere va fi de trei sãptãmâni iar maturitãţile vor fi stabilite în funcţie interesul manifestat de investitori.

 

Citește și: