Gilda Popa
839 vizualizări 9 aug 2018

Din informaţiile centralizate de coinmap.org, dintre cei 47 de comercianţi români care acceptă plata în bitcoin, 15 sunt în Bucureşti, restul fiind distribuiţi în celelalte municipii din ţară. În România, există 6 bancomate de bitcoin, patru dintre ele fiind în Bucureşti, unul în Iaşi şi unul în Cluj.

Siteul goanadupabitcoin.ro a mers mai departe şi a făcut o listă cu magazinele online care permit shoppingul cu criptomonede.

De exemplu, în domeniul turism - călătorii, lista informează utilizatorii că pot rezerva bilete de avion sau camera de hotel prin bitcoin pe site-urile vola.ro şi Fly-go.ro.

Gama de electronice şi electrocasnice accesibile pentru deţinătorii de portofele bitcoin este disponibilă pe PCGarage, magazinul de componente pentru calculatoare, evoMAG, Gadgetway. Siteul de specialitate mai notează magazine de unde puteţi cumpăra biciclete, servicii de găzduire web, servicii de beauty sau chiar consiliere psihologică.

Potrivit Forbes, oraşul din Europa cu cei mai mulţi comercianţi care acceptă tranzacţii cu Bitcoin este Praga, având 148 de acceptanţi. Buenos Aires găzduieşte al doilea cel mai mare număr de comercianţi ce acceptă Bitcoin (141), New York are al treilea cel mai mare număr (137), urmând San Francisco (117) şi Madrid (101).

Un Bitcoin este cotat, în momentul de faţă, la valoarea de 6.445 de dolari, cu 1.805 de dolari mai puţin decât pe 25 iulie, atunci când era cotat cu 8.250 de dolari - cea mai mare cotaţie după cea de la jumătatea lunii mai.

 

Citește și: