Dorin Oancea
1479 vizualizări 13 feb 2019

Cofinanţarea europeană este destinată construcţiei unei secţiuni de 6 kilometri dintr-un total de peste 14 kilometri cât urmează să aibă la final magistrala de metrou M6 (Gara de Nord – Aeroport Henri Coandă Otopeni) din Bucureşti.

Aceasta va asigura legătura cu linia de metrou M4 (Gara de Nord – Lac Străuleşti).

Totodată, proiectul prevede construcţia a şase noi staţii de metrou subterane între zona 1 Mai şi complexul comercial Băneasa - unde urmează să fie amplasată staţia Tokyo - precum şi achiziţionarea a douăsprezece garnituri de metrou, fiecare cu câte şase vagoane.

Lucrările pentru magistrala de metrou M6, secţiunea 1 Mai – Tokyo, sunt programate să înceapă în a doua parte a acestui an.

”Locuitorii din capitala României vor ajunge mult mai repede în zona de nord a Bucureştiului graţie unei investiţii de peste o jumătate de miliard de euro din Fondul de coeziune.

Acest proiect finanţat prin politica de coeziune va îmbunătăţi în mod concret viaţa de zi cu zi a celor 1,8 milioane de locuitori ai Bucureştiului, care vor beneficia astfel de servicii de transport urban mai bune.

Sper ca până în 2023 - care este termenul prevăzut pentru implementarea proiectului pe care l-am aprobat astăzi – autorităţile române să găsească soluţii pentru finalizarea magistralei M6, astfel încât să se poată circula pe noua linie de metrou de la 1 Mai până la Aeroportul Internaţional Otopeni”, a declarat comisarul european pentru politica regională Corina Creţu referitor la proiect.

”Mă bucur că am aprobat alocarea a peste 517 milioane de euro pentru proiectul major “Construcţia liniei de metrou 6 (1 Mai-Tokyo)”, care va permite celor 1,8 milioane de locuitori ai Bucureştiului să beneficieze de servicii de transport urban eficiente şi moderne,” scrie Corina Creţu pe pagina sa de Facebook. 

 

Citește și: