Adina Oşan - Mediafax
Vasile Măgrădean
Adriana Stanca
156 vizualizări 22 apr 2015

Aproape 90 de expozanţi participă, începând de miercuri, la cea de-a XVI-a ediţie a Târgului de Carte "Gaudeamus", care are loc în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, preţurile volumelor care se vând cu reducere începând de la 5 lei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Poetul Adrian Popescu, preşedintele de onoare al celei de-a XVI-a ediţii a Târgului de Carte "Gaudeamus", a declarat, miercuri, la deschiderea manifestării, că numărul mare al expozanţilor şi diversitatea domeniilor pe care le reprezintă sunt o bună recomandare în ceea ce priveşte oferta de care vor beneficia vizitatorii manifestării.

"Vom avea 77 de evenimente editoriale propuse de organizatori şi expozanţi. Avem 89 de expozanţi, reuniţi în 58 de standuri, reprezentând edituri româneşti şi străine, agenţii de difuzare de carte şi produse multimedia, instituţii de învăţământ. Numărul mare al expozanţilor şi diversitatea domeniilor pe care le reprezintă sunt o bună recomandare în ceea ce priveşte oferta de care vor beneficia vizitatorii manifestării", a spus Popescu.

La rândul său, primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, care a fost prezent la deschiderea oficială, a declarat că Târgul de Carte "Gaudeamus" este unul din cele mai importante evenimente culturale ale oraşului, drept pentru care este susţinut de municipalitate şi a aprobat organizarea sa în "punctul zero al Clujului, în Piaţa Unirii".

Printre evenimentele programate să se desfăşoare în timpul târgului se află şi lansarea volumului de însemnări ale Papei Ioan Paul al II-lea, „În mâinile Domnului. Însemnări personale, 1962–2003”, publicat de Editura Humanitas, în traducerea prof. Constantin Geambaşu. Aceasta va avea loc joi, 23 aprilie, de la ora 17:30, şi se va bucura de prezenţa conf. dr. Liviu Jitianu, prodecan al Facultăţii de teologie romano-catolică, de la Universitatea Babeş-Bolyai (UBB), şi a conf. dr.Alexander Baumgarten, Facultatea de Istorie şi Filosofie, de asemenea, din cadrul UBB.

Sâmbătă, 24 aprilie, de la ora 17:30, aceeaşi editură lansează volumul „Poezia”, ediţie de colecţie ce cuprinde opera poetică integrală a lui Mircea Cărtărescu.

Pe lângă lansări de carte, editurile prezente oferă şi cărţi cu preţ redus care pornesc de la 5 lei.

Târgul de Carte "Gaudeamus" are loc într-un cort special amenajat în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, în perioada 22 - 26 aprilie.

Citește și: